Как пътят към лятната резиденция в парк "Росенец" се оказа частен?

Общинските съветници казват, че администрацията им е заложила капан

09.07.2020 | 19:26 Редактор: Юлия Христова

Как пътят към лятната резиденция на Ахмед Доган в парк "Росенец" край Бургас се оказа частен? Общинският съвет в Бургас гласува на 28 април теренът с улицата да се деактува и от публична общинска собственост да стане частен.

Съветниците в морския град казват, че са били подведени от общинската администрация.  По думите им администрацията им е заложила капан с докладната, с която пътят към така наречените летни сараи на Доган става частен

От общината в Бургас заявиха, че вече е задействана процедура по осигуряване на достъп до брега – изключителна държавна собственост. Според официалната позиция теренът, върху който е настоящата улица е бил придобит с процедури, които не са водени от Община Бургас. Затова Общинският съвет-Бургас е взел решение за промяна на граници на урегулирани поземлени имоти. 

Само двама съветници не подкрепят докладната на бургаския кмет. Единият от тях е Константин Бачийски. Той обжалва решението, след което е подложен на натиск.

Преди два дни, при опит да слязат на брега, гардове на НСО изблъскаха във водата лидера на "Да, България” Христо Иванов. Той пристигна по море , заедно с общинския съветник Димитър Найденов и активиста на партията Иво Мирчев.

Междувременно е изчезнал и пясъка пред резиденцията. Клипове обаче показват, че през 2016 г. там се е ходило на плаж.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
На Св. Константин и Елена от години се мъдри същото чудо, само че на руснак Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
ха!
преди 3 години
Лъсна истинското лице на прехваления бургаски кмет - поредният слуга на Доган! Сигнализирай за неуместен коментар