Протест след нахлуването на прокуратурата в президентството (+СНИМКИ)

Гражданите са там в "защита на институцията и за спасяване на демокрацията"

09.07.2020 | 15:50 Редактор: Александра Иванова

Протестиращи се събраха пред президентството. Протестът се провежда при изключително засилено полицейско присъствие. Хората са обградени от униформени.

Недоволните граждани са там начело с адвокат Николай Хаджигенов, политологът Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков. Всички те са се събрали пред президентството, за да "защитят демокрацията в страната". Според част от протестиращите влизането на прокуратурата в президентството е недопустимо. Те обаче подчертаха, че не защитават президента Румен Радев, а самата президентска институция. 

Председателят на "Да, България" и бивш правосъден министър Христо Иванов ще се включи към протеста заедно със свои привърженици пред сградата на Министерския съвет. Това обяви самият той в социалните мрежи. Преди дни на плажа "Росенец" Христо Иванов беше изгонен от охранители на НСО, за които се твърди, че лично пазят почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Самият плаж е публична собственост, до него се намира резиденцията на Доган.  

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
4 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Гешев ако не бъде махнат преди да си изкара мандата, ще ни направи диви и щастливи. Ще ни преследва като империалисти. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
ада
преди 3 години
1
5 rate up comment rate down comment 0
Поплавски
преди 3 години
Дотътрил се в София от с. Дръндар делиорманско с износени обувки и зелен пуловер,днешният Меди Доган се шири в резиденция с няколко стотин стаи,бидета и други удобства,като за дубайски шейх.Охраняван от гавази на които данъкоплатците плащат,те гонят българите от държавната собственост която той е заграбил.Вчера черноризец елемент от т. нар. нсо,хвана българското знаме,светинята на държавата ни и го захвърли в догановия гюрлюк.Щеше да издигне турския флаг,ако му беше под ръка.Позор! Сигнализирай за неуместен коментар