Борисов: Не трябва да се затварят хората, кризата - в края на годината

Премиерът посочи, че ако няма приходи ще се разпадне държавността

08.07.2020 | 11:00 Редактор: Наталия Тотева

Премиерът Бойко Борисов е на мнение, че много по-развити държави от нашата все още се лутат и няма решение, което да изпълним всички заедно. 

САЩ излизат от СЗО, Белград приложи мерки, виждате как реагират хората на тях. Ние считаме, че сме развита демокрация. Всеки от нас е информиран, че дезинфекцията, носенето на маската и дистанцията са единственото, което предпазва от заболяването. 

Това заяви той в началото на правителственото заседание. Министър-председателят поясни, че не е редно да има отново заповед за затваряне на хората по домовете им. По думите му трябва да се пазим от вируса, но не и да спираме с работата.

"Тежките времена предстоят. Някой ще каже - като предстоят, защо не ни затвориш пак? Забравиха, че само преди месец ние си говорихме за цели сектори, които фалират. Мярката 60/40 работи в пълни обороти. Трудното е да се научим, че този вирус е между нас, да се пазим, но да не спираме да работим. Няма да издържат системите - финансовите, социалните, месеци наред, ако се върви с 60/40, 80/20 и да няма приходи - тогава ще се разпадне държавността", отбеляза премиерът.

"Истинската криза ще бъде в края на тази и началото на другата година. Световната икономика по никакъв начин не се възстановява", каза още Борисов.

Все повече случаи на Ковид-19 в Пловдив, вирусът достигна и до футболния клуб "Локомотив" (Пловдив), където трима от играчите се оказаха със симтоми.

"Имат температура, боли ги гърлото. Изолирани са футболистите по къщите, направили сме всичко възможно да ги изолираме от отбора, за да няма огнище", коментира спортният директор на "Локомотив" Георги Иванов-Гонзо.

С положителни проби са няколко фена на "смърфовете", заразили се най-вероятно покрай празненствата след спечелването на Купата на България. С Ковид-19 е и Димитър Тонев от "Ботев" (Пловдив). Той е в добро състояние и не показва симптоми. Останалите проби на играчите са отрицателни.

Вижте повече в репортажите на Даяна Георгиева и Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Тази мярка е в ущърб на служителите Сигнализирай за неуместен коментар