От Helpbook: Редовно се паркира върху тротоари в столичния кв. "Изгрев"

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата

07.07.2020 | 15:20 Редактор: Анисия Иванова
От Helpbook: Редовно се паркира върху тротоари в столичния кв.

Въпреки новопостроените подземни и надземни паркинги, проблемът с паркирането в доста райони на столицата продължава да съществува. В платформата на Helpbook.info ежедневно получаваме сигнали за препречени тротоари, затруднено придвижване на автомобили и пешеходци, както и масово спиране по площадки и градинки.

Наш потребител ни изпрати множество снимки от район "Изгрев“, като подробно описва ситуацията в квартала:

Искам да уведомя за системно паркиране върху тротоара на ул. "Тинтява", в района на предприятието Полиграфснаб. Като цяло в участъка от улицата между моста на бул. "Драган Цанков" до Ловен парк се паркира безразборно. Тъй като в момента там има няколко строежа на различни фирми, тротоари на практика липсват. Паркирането върху тротоара в упоменатия участък създава сериозни проблеми с движението не само на майките с колички, но и на велосипедисти и пешеходци. Освен това, при кръстовището с ул. "Русаля" има неправилно паркирани коли, непосредствено до и на пешеходната пътека. Въпреки че маркировката е видима и има знак, това не притеснява шофьорите. Заради строежите често движението се пренасочва, като знаците се поставят неграмотно и неправилно. След подаден сигнал за подобна ситуация на телефон 112 не последва никаква реакция от институциите.

 Ако видите нередност, с която се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в платформата на HelpBook.info!

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
1 rate up comment rate down comment 0
Христо
преди 3 години
Странно изречение - "Въпреки новопостроените подземни и надземни паркинги, проблемът с паркирането в доста райони на столицата продължава да съществува." Неназованият автор говори за някаква неизвестна нам столица. Със сигурност това не може да е София. Една част от гаражите са вече магазини и ателиета. Други "паркоместа" се оказват чиста измама за пред общината, в града отпреди 2000-та година не се прави нищо. Нека авторът да посочи колко места са изградени с парите от синята и зелената зона??? Сигнализирай за неуместен коментар