Нищо смущаващо в комуникацията ми с Бобоков, категоричен е Борисов

Премиерът заяви, че не е неговата работа да преценява има ли данни за престъпление

07.07.2020 | 11:12 Редактор: Александра Иванова

Премиерът Бойко Борисов бе разпитан в Спецпрокуратурата за контактите си с Пламен Бобоков. Борисов обясни пред журналисти, че не вижда нищо смущаващо в комуникацията му с Бобоков и двамата се познавали от десет години.

"Бил е в мои делегации, оказвали сме съдействие за бизнеса зад граница по предложение на работодателските организации. Винаги съм считал, че е почтен човек. Да, многократно съм водил комуникация с него. С Атанас Бобоков никога. Пак повтарям - всичко е било в сферата на законното да подпомагаме бизнеса зад граница", категоричен бе министър-председателят.

Отново по бизнес двамата обсъждали съдбата на либийския кораб "Бадр" на наша територия.  "Говорих с либийския колега, оставихме съда да се произнесе. Оттогава корабът е в Бургас. Имаме ли съдебно решение, ще го изпълним", каза Борисов.

Премиерът е разпитан както по разследването за търговия с влияние, така и относно аферта с боклука, за която Бобоков е обвинен.

"Виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези така публични събития, но това си е тяхна работа. Нали той каза, че има двоен аршин, неговият съветник го викали и сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели, така че вече всички са доволни", коментира премиерът.

Пламен Бобоков също пристигна на разпит в Спецпрокуратурата, информира репортер на Bulgaria ON AIR. В хода на разследването за трафик на боклук от предприятието на Бобокови отхвърлиха твърдението на прокуратурата, че откритите боклуци на незаконно сметище край Червен бряг са техни. Те заявиха, че не притежават или управляват каквито и да е компании, преработващи остатъчни технологични отпадъци от рециклирането.

Освен Бойко Борисов, прокуратурата разпита още двама души от местната структура на ГЕРБ в Русе – Пламен Нунев и Росен Даскалов. Първият според Бобоков кадрувал в дунавския град. Росен Даскалов не потвърди думите на бизнесмена, но не отрече, че Нунев е влиятелен човек в града. Бившият ръководител на ГЕРБ в Русе комуникирал с Бобоков по повод организацията на автомобилни състезания. Пламен Нунев е дал показания пред разследващите органи вчера.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Илиев
преди 3 години
Ив. Гешев пресолява манджата,нещо което се отразява отрицателно на премиерският имидж.В стремежа си да "удари" президента Радев,той предизвика суматоха и в управляващите среди.Хората виждат,че той избирателно си търси подкрепа от елементи,които са били и ли са клиенти на прокуратурата. Сигнализирай за неуместен коментар