Има леко ранен от мълния в София, аварийните екипи продължават работа

140 служители на пожарната са били на терен

07.07.2020 | 07:35 Редактор: Юлия Христова

В две болници работят екипи на пожарната и аварийните екипи, градският транспорт работи нормално, 430 сигнала за прекъснат ток имаме, 5 трафопоста са със спряно електроподаване, до обяд ще бъде възстановено, 700 са сигналите до тел. 112 , а над 400 за наводнения. Това каза на брифинг кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ най-тежко е било в ниските части, в подлезите, в много мазета също. В кв. "Гоце Делчев" има леко пострадал човек от мълния след падане на покрив в търговски обект.

"За час и половина реките се оттекоха. За ниво дъжд 50 литра на квадратен метър означава, че сме изчистили речните корита, шахтите се чистят непрекъснато. За съжаление няма как да избегнем наносите". допълни тя.

"Помпите не спират да работят на Лъвов мост, където точката е ниска и движението предстои да бъде пуснато. Метрото не е спирало, само в "Овча купел" има проблеми с метростанцията. До обяд ще възстановим електроподаването, беше изключително тежка ситуацията", допълни Фандъкова. 

140 служители на пожарната са били на терен. Около 4:30-5 часа обстановката беше спокойна. Театър "Сълза и смях" и болница "Надежда" продължават да се отводняват.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
О това си е сериозно. С природата шега не бива! Сигнализирай за неуместен коментар