ВМА получи защитни медицински средства като дарение от Китай

Стойността му е около 500 хил. лева

03.07.2020 | 22:54 Редактор: Ралица Братанова
ВМА получи защитни медицински средства като дарение от Китай

Военномедицинската академия получи дарение от защитни медицински средства от Министерството на националната отбрана на Китайската народна република

Заместник-началникът на ВМА - София полк. доц. Димо Димов и старши полковник Лю Вейдон, аташе по отбраната на Китай, взеха участие в кратка церемония по предаване и приемане на дарението.

Дарението включва защитни и хирургически маски, медицински респиратори, предпазни медицински очила и щитове, медицински и медицински непромокаеми престилки, инфузионни помпи, машини за дезинфекция и др. Общата му стойност възлиза на около 500 000 лева (2 млн. китайски юана).

Организацията по транспортирането от Пекин до София е осъществена от китайска страна със съдействието на Посолството на Китайската народна република в София и активното участие на офиса на аташето по отбраната, в координация с българското Министерство на отбраната.

Дарението се приема с благодарност от Министерството на отбраната на Република България и е знак за доброто сътрудничество между двете министерства, съобщиха от МО.

Снимка: МО

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК