Когато "положителните" проби за Ковид-19 на децата ти се окажат отрицателни

След дадени 700 лв. за тестове, семейството остава под 14-дневна карантина

02.07.2020 | 19:46 Редактор: Александра Иванова
Когато

След като стана ясно за 3 положителни проби на деца в столичната 185-а детска градина, бащата на две от тях се усъмни в резултатите им и реши да направи тестове за Ковид-19 в независима лаборатория. 

"Поради липсата на симптоми и поради това, че те са постоянно заедно, пият от едно шише и едното излезе положително, а другото отрицателно, се усъмних и реших да направя независими тестове в лабораторията, която е в списъка на РЗИ. Пробите се оказват отрицателни. Освен PCR, си пуснахме и кръвни антитела, но те също са отрицателни, което означава, че нито сме били заразени, нито в момента сме заразени", смята Денислав Димитров.

След дадени 700 лв. за тестове и въпреки отрицателните резултати, според разписанията на Здравната инспекция семейството остава под 14-дневна карантина.

"Един вид процесът е необратим. Тестват те, излизаш положителен. След това каквото и да се случи, очевидно не се признава", каза още бащата.

А детската градина, в която е и детето на Денислав, днес отново отвори врати. Карантинирани са само трите групи, от които са доказано заболелите общо 4 деца. PCR тестовете на персонала са отрицателни. От всички 165 новозаразени с Ковид-19 за денонощието - 9 са в област Кюстендил. 

Ново огнище и в Пловдивска област. 18 от 33 положителни проби за коронавирус са от шивашки цех в Кричим. Те нямат симптоми. Изследването е направено по искане на собствениците на цеха, който остава затворен за 14 дни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Как да Ви вярваме,че има Ковид !?? Днес има ,утре го няма!! Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Няма такова нещо като безсимптомно болен или заразен. Тестовете са фалшиви. Ако изобщо са направени и отчетени както трябва, което също не вярвам, то те са абсолютно непригодни за вирусни инфекции, както и самият им създател твърди. Не разбирам кого лъжете? Простите като медийните платени звезди? Не вярвам хората да не го разбират. Това е грандиозна измама за много пари! И цялото човечество беше употребено. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 1 месец