Жегите продължават, живакът скача до 36 градуса

В следобедните часове може да превали над планините

02.07.2020 | 07:17 Редактор: Ралица Братанова

Минималните температури в населените места днес ще бъдат от 16 до 21 градуса. Преди обяд ще има много слънце и високи летни температури.

Следобед ще се развиват купести облаци. Над планините от западните райони ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде от изток, слаб със скорости до 5 м/с. Максималните температури ще са от 30 до 36 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По Черноморието ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде слаб от изток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 29 градуса. Морската вода е с температура от 23 градуса по северното крайбрежие и до 24 градуса по южното.

Над планините в следобедните часове ще има значителна облачност със слаби превалявания и прегърмявания главно в Рила, Пирин и над Западна Стара планина. Максимални температури на 2500 м височина ще достигат около 18 градуса, а на 1500 м до 21-23.

В петък в западните райони ще има разхлаждащи валежи, а на изток ще бъде слънчево и топло. Дневните температури ще достигат 29-34 градуса.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Мрънкахме че все вали и е студено,дойде моментът да мрънкаме колко ни е топло :) Сигнализирай за неуместен коментар