Борисов нареди спиране на дейностите с багери в Рила

Ще се проверява и дали има незаконно усвояване на средства

30.06.2020 | 16:22 Редактор: Ивет Арабова
Борисов нареди спиране на дейностите с багери в Рила

По нареждане на премиера Бойко Борисов се спира дейността на багерите на Седемте рилски езера, а със своя заповед ресорният министър Емил Димитров разпореди на място да започне проверка.

От ръководството на Национален парк Рила обясниха за Bulgaria ON AIR - в района на Бъбрека не се строи, само се укрепват туристическите пътеки с европари. Ще се проверява и дали има незаконно усвояване на средства. Както Bulgaria ON AIR съобщи, багери бяха забелязани в района на езерото Бъбрека в Рила още в събота вечерта.

Окръжна прокуратура – Кюстендил се е самосезирала по повод публикации в медии относно наличие на строителна техника на територията на Седемте рилски езера, съобщиха от ведомството.

В рамките на надзора за законност, прокуратурата е разпоредила спешна проверка, която следва да бъде осъществена от сектор "Икономическа полиция“ в Районно управление - Дупница при Областна дирекция на МВР. Предстои да се изяснят причините за наличие на строителната техника, да се установят и проверят издадените разрешителни, както и да се снемат обяснения от директора на Национален парк "Рила“. Проверката следва да приключи в най-кратък срок, след което материалите ще бъдат предадени в Окръжна прокуратура – Кюстендил.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Защо ги спира? Това е по проект за укрепвате. Той ли ще иде с ръце да насипва пътеките? Егато демагогската мишка и фурнаджийска лопата. Само се върти според общественото мнение без никакво значение, кое е правилно! Сигнализирай за неуместен коментар