Очакват ни температури до 32 градуса и следобедни дъждове

През следващите 3 дни времето ще е предимно слънчево

06.06.2020 | 10:34 Редактор: Ивет Арабова
Очакват ни температури до 32 градуса и следобедни дъждове

Облачността ще е разкъсана, след обяд -  значителна, купеста и купесто-дъждовна и на места в западната половина от страната и ще превали. Ще духа умерен до силен поривист вятър от юг-югоизток.

Дневните температури ще останат високи и максималните ще са от 24- 26 градуса в Югозападна България до 30-32 градуса в източните райони от страната. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за юни и през деня още ще се понижи. Това съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предава "Фокус".

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен до силен поривист вятър от юг-югоизток. Температурите ще останат високи и максималните ще са между 25 и 28 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурите на морската вода е 17-18 градуса.

В планините облачността ще е разкъсана, след обяд - предимно значителна и на места в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Ще духа силен до бурен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра - ощоло 11 градуса.

През следващите три дни ще преобладава слънчево време, ще е почти тихо. В часовете около и след обяд над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и прегърми. Максималните температури в неделя ще са между 23 и 28 градуса, а в понеделник и вторник ще са с 2-3 градуса по-високи.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Късно ставате. Вече ни валя в Овча Купел. Сигнализирай за неуместен коментар