Трус в ГЕРБ - Видин, Цветан Цветанов заговори за промяна

От партията разтълкуваха разцепленията като нещо нормално

05.06.2020 | 19:55 Редактор: Наталия Тотева

Рокадите в местните структури на ГЕРБ продължават. 234 души бяха приети в структурите на ГЕРБ, а близо 50 ги напуснаха.

В края на миналия месец партийната общинска структура се раздели с 48 от членовете си, сред които и бившият кмет на града - Огнян Ценков. Самият той си тръгва от партията заради морални и уставни нарушения, извършени преди местния вот в града. 

"Говоря за областния координатор Владимир Тошев, който имахме за него много сигнали, че работи срещу моята кандидатура", каза бившият кмет на Видин Огнян Ценков.

"Мога да кажа, че съм меко казано огорчен от задкулисната игра на местното ръководство на ГЕРБ и това ме накара да се замисля имам ли място в тази партия", обясни Калин Каменов - бивш член на ГЕРБ.

За подобно предателство намекна и самият Цветан Цветанов, който преди ден се появи в крайдунавския град, за да представи годишния анализ на Евроатлантическия център за сигурност, който оглавява. 

"Разбира се, че моите основна цел също е при тези срещи, които правя да видя какъв е пулсът на хората и какви са очакванията и надеждите им за някаква реална промяна", коментира Цветанов.

Въпросът дали той ще се впусне в нов политически проект продължава да стои на дневен ред.

"Може би съвсем скоро ще бъде времето , когато окончателно ще взема това решение, но няма да скрия от вас, че мисля и по този въпрос и съм го обсъждал с колеги от цялата страна", обясни Цветанов.

От ГЕРБ разтълкуваха разцепленията като нещо нормално и не особено драматично. 

"Да станеш член на дадена политическа сила и после да решиш да не си, си е нормално ситуация", смята вицеприемиерът Томислав Дончев.

На фона на разцеплението в ГЕРБ - Видин, преди два дни трус настъпи и в ГЕРБ – Плевен. Вчера с писмо до премиера Бойко Борисов местната структура сне доверие от областното ръководство. Днес прие и декларация, с която се отказва от участие в изборите за парламент.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


6
3 rate up comment rate down comment 4
Тошко
преди 3 години
Две партии на ГЕРБ са в състояние да унищожат нацяло БСП + Радев! Сигнализирай за неуместен коментар
5
4 rate up comment rate down comment 3
Ммммммм, хм!
преди 3 години
И ТОЙ Е ОСТАРЯЛЛЛЛ !Ще остарее още повече ! Сигнализирай за неуместен коментар
4
7 rate up comment rate down comment 3
Rex
преди 3 години
А бе,до вчера беше,най- тлъстото *** на Борисов,сега си най- кристално чистия!!! Сигнализирай за неуместен коментар
3
8 rate up comment rate down comment 2
Пиночет
преди 3 години
Този "плъх" изгради цялата административна структура на Герб в страната.Огромна енергия и административен капацитет.На фона на бедствието за страната от управлението на Герб в момента ,неговия апартамент е едно голямо нищо.Колко блока ли имат министъра на финансите,на земеделието,на туризма,на околната среда.па и на отбраната. Сигнализирай за неуместен коментар
2
8 rate up comment rate down comment 2
Албен Манов
преди 3 години
Този плъх, къдя се навира? Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 4
Холокоста
преди 3 години