HelpBook: Съседи изхвърлят боклуци през балконите си до детската площадка

Софийската улица "Живописна“ е все по-живописна от изхвърлени мебели

06.06.2020 | 08:50 Редактор: Анисия Иванова
HelpBook: Съседи изхвърлят боклуци през балконите си до детската площадка

Сигнали за изхвърлени боклуци в кварталите заливат платформата Helpbook.info през последните дни.

Наш читател пише, че около жилищен блок в район "Красна поляна“ е пълно с битови отпадъци заради съседи, които ги изхвърлят през балконите си върху зелените площи и в непосредствена близост до детската площадка. Авторът на сигнала няколко пъти правил оборка, но смята усилията си да живее в чист и красив квартал за безплодни.

Друг сигнал по този въпрос е за улица "Живописна“ в столичния район "Витоша", която става все по-живописна. "Молим да бъдат отстранени изхвърлените мебели до кошовете, които стоят повече от месец и се трупат още боклуци около тях. Това е предпоставка за мръсотия и зарази. Това затруднява и работата на сметоизвозващите служители, като прибират боклука. Молим да се направи проверка кой ги изхвърля тези едрогабаритни отпадъци по този начин и не се грижи за хигиената на улицата, нека да си понесе последствията“, иска нашият потребител.

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Относно мебелите - би трябвало да минава специализиран камион и да изхвърля подобни ***. Но както винаги в Столична община, всичко е проформа. Седят на сайта им едни графици за подобно сметосъбиране, но никой не ги изпълнява. Сигнализирай за неуместен коментар