Скандалът със строежа на плаж Алепу се разраства

Жители на Созопол протестираха, прокуратурата ще проверява случая

05.06.2020 | 14:20 Редактор: Тодор Петров

Жители на Созопол протестираха срещу изграждането на хотел на плажа до защитената местност Алепу. Те настояват прокуратурата да извърши проверка не само на строителните разрешителни, а на цялата процедура по продажбата на земята през 2004 година от тогавашния кмет на Созопол Панайот Рейзи. 

Според тях цялата процедура е опорочена от самото начало. При проверка на място строителния контрол установи, че няма нарушения, а това което е построил инвеститорът, е брегоукрепително съоръжение - не хотел. 

А четириетажното укрепително съоръжение оказа се има стълбище и асансьорна шахта. 

Върховната административна прокуратура сезира началника на Дирекция "Национален строителен контрол" да извърши незабавна проверка на законността на строежа. Резултатът се чака до 7 дни. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
2 rate up comment rate down comment 0
NIkolay Dimitrov
преди 3 години
Рушветите от Божков, които Севда Мулето носи. Пойна птичка от Алепу, рушветите от Божков, рекета и кражбите Боко Тиквата трупа в LGT Bank, Лихтенщайн. Кьовеши може да го разкове, ако ЕНП й позволи. Меркел също има достъп, ако поиска. Американците със сигурност трябва да го направят и да се отърват от този срам и провал. Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
Къде се крие архитект Ангел Захариев? Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Останаха ли дюни по Черноморието изобщо? Сигнализирай за неуместен коментар