След 100 дни брифинги: Каква е равносметката?

Ген. Мутафчийски и колегите му от Оперативния щаб влязоха в домовете на милиони българи

04.06.2020 | 19:03 Редактор: Ралица Братанова

За последните 100 дни генерал Венцислав Мутафчийски и колегите му от Оперативния щаб влязоха в домовете на милиони българи. Понякога, за да им се скарат, друг път - за да ги окуражат и да им благодарят.

Точно 100 дни след първия брифинг на Националния оперативен щаб премиерът Бойко Борисов постави точката. От утре няма да се събуждаме с актуалните данни за разпространението на Ковид-19 по света и у нас. Каква е равносметката?

В началото всяка сутрин, а после и всяка вечер, Щабът заставаше пред нацията. От входа на ВМА, във ВМА, а накрая и в Министерския съвет. Заедно с данните се променяха и настроенията.

А след всеки брифинг социалните мрежи избухваха. С колажи, комикси и вицове. Въпросите на журналистите ту ядосваха щаба, ту го разсмиваха. В крайна сметка репортерите повишиха общата си грамотност, а лекарите – търпението си. 

Между брифингите за вируса, се появиха и други – за радиацията. Като повечето неща у нас, и образът на военния лекар обединяваше и разделяше – едни го критикуваха по целия конспект, други го видяха като библейски спасител. 

Рейтингът на ген. Мутафчийски обаче полетя и така той изпревари първо премиера, а после и президента. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Криза, високи цени и ниски доходи - тази е моята. Сигнализирай за неуместен коментар