Без официална церемония Борисов откри новия обходен път на Габрово

Управляващите признаха,че е имало забавяне в проекта от 2 години

04.06.2020 | 19:39 Редактор: Искра Ангелова

И тази година лятото се превърна в най-удобния момент за ремонт на пътна инфраструктура. Днес премиерът Борисов, който беше в компанията на министри и вицепремиера Томислав Дончев, откриха новоизградения обход на Габрово. 

Без официална церемония с рязане на ленти, но по стара традиция в джипа с няколко министри и на живо във Facebook, премиерът Бойко Борисов откри обходния път на Габрово с дължина 23 км, 12, от които новоизграден участък.

"Добър ден, как е, ще минем да го видим, нали", каза премиерът Борисов.

Новооткритият път се предвижда и като подход към бъдещия тунел под Шипка, чийто строеж все още не е ясно кога ще започне, защото се очакват обжалвания на процедурата. 

Прогнозната стойност на подземното съоръжение, което трябва да свърже Южна със Северна България, е 267 милиона лева. 

"По-важното за това съоръжение е, че това е довеждащ път, една сериозна част от трасето до завоя за тунел под Шипка. Сега, след като е изградено трасето, след като сме в процедура за изпълнител на самия тунел, означава, че се движим по график", заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

Управляващите признаха,че е имало забавяне в проекта от 2 години. Според тях основна част от него се натрупало през 2013, когато не са били на власт. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
хахахахх, ама разбира се, че комунстите са виновни отново .хахахах :Д :Д Сигнализирай за неуместен коментар