ВАС отряза Манолова, отказа касиране на изборите в София

Върховните магистрати приемат в мотивите си, че решението на първоинстанционния съд е обосновано и правилно

04.06.2020 | 12:05 Редактор: Юлия Христова
ВАС отряза Манолова, отказа касиране на изборите в София

Върховният административен съд остави в сила решението на Административен съд София от 7 февруари 2020 г. по делото, образувано по жалба на Мая Манолова в качеството ѝ на кандидат за кмет на София срещу резултатите от местните избори в столицата през 2019 г. С него бяха потвърдени изборните резултати в София. 

Върховните магистрати приемат в мотивите си, че решението на първоинстанционния съд е обосновано и правилно, а подадената срещу решението на АССГ жалба е неоснователна.

Според върховните съдии АССГ задълбочено е изследвал фактическата обстановка, анализирал е  събраните доказателства релевантни към предмета на спора и правилно е приел, че не са налице визираните основания за отмяна на изборните резултати в Столична община. 

Изводите на АССГ са основани върху подробно обсъждане и преценка на всички доказателства. Съобразена е спецификата на проведения избор и правилно са тълкувани и приложени относимите правни норми от материалния закон, релевантни за правилното провеждане и приключване на избора на кмет на Столична община. При извършената проверка за приложението на Изборния кодекс от АССГ не се установени визираните от касатора нарушения. 

Решението на тричленния състав на ВАС е окончателно. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Хората забравиха, че е имало избори докато те успеят да се произнесат. Предполагам това си и целяли. Сигнализирай за неуместен коментар