Борисов: Направихме чудо - най-добрите резултати с най-меките мерки

"Няма ваксина, няма лекарство, трябва да се пазим", подчерта премиерът

04.06.2020 | 08:20 Редактор: Тодор Петров

Премиерът Бойко Борисов говори на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб. Той благодаря на всички българи за дисциплината и за усилията на всички по време епидемията. 

"Справихме се прекрасно в една много тежка пандемия. Надяваме се всичко това да утихне, но с приключването на ежедневния брифинг на НОЩ целя само едно. Избегнахме го с дисциплината на народа - дистанцията и дезинфекцията дадоха възможност да си подготвим болниците, облеклата и лекарствата. Най-меките мерки и за най-кратко време с най-добри резултати са в България. Това, което направихме, е чудо. И никой друг колега в света не успя да го направи", заяви Борисов. 

Премиерът благодари Щаба и обяви, че той не се разформирова, а продължава да работи до 31 декември, за да имаме готовност, ако дойдат по-лоши събития. През това време НОЩ трябва да гарантира презадоволяването от запасите на медицински консумативи. 

"Всеки ден на сайта ще я имате същата информация, която обявяваха. Дано нямаме повод наново да го възстановяваме този щаб. Трябва да се научим да живеем с този вирус, той не утихнал. Искаме по-бързо да се върнем към нормалния начин на живот. Благодарност не сме очаквали никога. Нямаше лидер в света, който да не излезе и да не каже, че умират хора и "останете си по къщите". Само за Северна Корея не чух дали имат план", коментира още Борисов.

"И от 15 юни нататък също трябва да си мием ръцете. Маските - по желание. Който е по-страхлив, да си носи маска. Трябва да свикнем с мисълта, че това тежко заболяване съществува. Няма ваксина, няма лекарство, трябва да се пазим", подчерта министър-председателят.

Той потвърди, че на 15 юни ще бъде свалена карантината за влизащите български граждани Гърция.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Дали свърши всичко? Дали....ама надали Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Даваха онзи ден таблица на най-пострадалите държави, там сме на първите места заедно с Испания и Италия... страхотно чудо. Сигнализирай за неуместен коментар