Борисов: Стига сме се маскирали, мерките отпадат от 15 юни (ВИДЕО)

Социалните ограничения ще останат в сила

03.06.2020 | 11:53 Редактор: Тодор Петров

От 15 юни отпадат всички противоепидемични мерки и ограничения, свързани с Ковид-19. Това обяви премиерът на първото присъствено заседание на кабинета след извънредното положение. Социално-икономическите мерки обаче остават и в следващите месеци.

След три месеца, в които здравният министър издаваше заповед след заповед, затягаше и отпускаше мерките за борба с Ковид-19, краят на ограниченията се вижда.

"След 15 юни ще действат само социалните мерки, като подпомагането по схемата 60/40", заяви премиерът Бойко Борисов.

Преди да отпадне извънредната епидемична обстановка трябвало обаче да се прецизират текстовете за носенето на маски на закрито. 

"Виж недомислието как ни се отрази, защото не искате да прочетете и да направите това, което трябва. Сега, ако донесете една чиния с ядене, ще може да сте без маски", посочи Борисов.

Премиерът настоя промените за маските да бъдат незабавни. 

"Колко пъти ви помолих да прочетете ред по ред. И те моля, братко мой,  отиваш и поправяш тези недомислици", подчерта премиерът. 

Все още не е ясно дали носенето на маски на закрито ще отпадне, така както настоя премиерът. От здравното министерство не уточняват кои епидемични мерки ще важат след 15 юни. В момента според ведомството се подготвят съответните текстове. Припомняме само, че в края на май държавният гл. здравен инсп. Ангел Кунчев обяви, че изискването за носене на маски ще бъде за по-дълъг период.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
Ох, той като Божинката :-) Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Деси
преди 3 години
Какво се е опитал да каже- както винаги не го разбрах Сигнализирай за неуместен коментар