22-ма новозаразени и двама починали, сред тях и лекар от Видин (ВИДЕО)

Установени са 9 нови случая на заразени сред медицинския персонал 

03.06.2020 | 08:12 Редактор: Тодор Петров

Изследвани са 1347 проби с PCR, установени са нови 22 случая на Ковид-19, като общият им брой у нас достигна 2560. Активност е забелязана в 6 области - София - 6, Сливен - 9, Ямбол - 4, Видин, Пазарджик и Перник по 1. 13 жени и 9 мъже - в тази бройка са две деца под 2-годишна възраст от София.

В столичната "Св. Анна е починал е лекар от Видин на 77 години, който е бил с придружаващи заболявания. Починала е и жена на 67 години в Пловдив - също с придружаващи заболявания. 146 са общо починалите у нас, средната им възраст 68,7 г.

Излекувани са нови 83-ма души, общият им брой достигна 1206. В болница има 132-ма души, като само 9 от тях се нуждаят от интензивно лечение.

Установени са 9 нови случая на заразени сред медицинския персонал - двама лекари, 5 медицински сестри и двама санитари, обявиха секретарят на Националния оперативен щаб Димо Димов на редовния сутрешен брифинг в Министерския съвет. 

"7 от колегите работят в едно и също отделение на болница, която не приема пациенти с Ковид-19. Тези факти потвърждават огнищния характер на разпространени на коронавирусната инфекция, таргетни групи и допускането на възникване на такива случаи и при неспазването на хигиенните и противоепидемични мерки", обясни той.

Въпросното отделение в Сливен е затворено, ще бъде дезинфекцирано, ще бъдат изследвани широк кръг контактни лица, както и пациентите, които са преминали през болницата в предходния месец.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Лоша работа, тъкмо нещата сякаш се подобрят и пак се връщат в изходна позиция. Сигнализирай за неуместен коментар