В друга европейска столица "Топлофикация" е фалирала или концесионирана

Това посочи икономистът Владимир Каролев за Bulgaria ON AIR

02.06.2020 | 21:44 Редактор: Наталия Тотева

Няколко квартала в София ще останат без топла вода в рамките на 2 месеца, а причината е реконструкция на главен топлопровод. Това са "Студентски град", "Витоша", "Малинова долина" и "Дървеница". Икономистът Владимир Каролев коментира темата в студиото на "Денят ON AIR".

"Това е българското общество. 1993 година, когато станах общински съветник, един от първите съвети - поставих въпроса, че трябва да се търси решение за "Топлофикация", защото тя тогава имаше към 120 млн. лв. задължения и имаше същите проблеми като сега с ремонтите", каза Каролев за Bulgaria ON AIR.

"Ако беше друга европейска столица, "Топлофикация" отдавна да е или фалирала или след фалита оздравена, или концесионирана и някои световни европейски лидери, в добрия смисъл на думата с дълбоки джобове, а не продънени, биха оправили това дружество", добави той.

По думите му са необходими много пари и малко външна техническа експертиза за решаването на проблема. Според него нещата в "Топлофикация-София" се влошават, въпреки усилията на сегашния мениджър и на предишния.

Относно държавните бензиностанции, според Каролев нещата се обръщат в посоката да няма такива.

Ако изобщо има държавна петролна компания, то тя ще бъде за създаването на държавни складове и управляване на държавни резерви, което е написано и в решението на Министерския съвет, смята Владимир Каролев.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК