Валежите продължават, през уикенда - по-слънчево и топло

Максималните температури ще са до 24 градуса

01.06.2020 | 07:23 Редактор: Ивет Арабова

През днешния ден ще бъде ветровито със значителна облачност и отново валежи в цялата страна. В южните части на страната не са изключени и гръмотевици. Температурите ще продължат да се понижават. Вятърът ще бъде от северозапад умерен до свеж със скорост до 10 м/с. Максималните температури - от 18 до 24 градуса. 

По Черноморието облачността ще бъде значителна. Следобед са възможни гръмотевици по южното крайбрежие. Вятърът ще бъде до умерен от югоизток, с тенденция да се преориентира от запад, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Във вторник и в сряда ще бъде хладно, с много облаци и превалявания. Главно в Северна и в Източна България се очакват значителни валежни количества. В четвъртък валежите ще са на по-малко места и ще са по-краткотрайни, а в петък ще са главно около планините. Ще има повече слънчеви часове и ще се затопли.

В петък чувствително ще се затопля, със следобедни валежи главно около планините. В събота и в неделя ще има повече слънчеви часове и температурите в населените места ще надвишават 25-градусовата температурна бариера.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК