Безплатна сянка на 23 места, дезинфекцират плажните принадлежности

В Бургас ще започне мащабно изследване за степента на изградения имунитет срещу Ковид-19

31.05.2020 | 15:15 Редактор: Искра Ангелова

От 1 юни плажовете по Черноморието ще започнат да посрещат туристи, очакванията са активният летен сезон да започне от 1 юли. Това лято на 23 ивици по българското Черноморие сянката ще бъде безплатна.

От рано сутринта на Северния плаж в Бургас се поставят чадъри - с обещанието да бъдат спазени всички изисквания за едно безопасно лято. 

"Дезинфекция на плажните принадлежности, шезлонгите да бъдат дезинфекцирани, както виждате чадърите са разположени на по-голямо разстояние, даже над нормативните изисквания, на 6 и 7 метра съответно разстояние", каза представителят на концесионера на плаж Бургас- Север Симеон Цветков.

Това лято сянката на плажа в Бургас ще бъде безплатна. Той посочи, че са взели това решение, за да насърчат хората повече да посещават плажа. 

"Разходите по някакъв начин трябва да ги посрещнем. Със сигурност няма да имаме печалба този сезон", допълни той.

В Бургас предстои и мащабно представително проучване, което да покаже степента на изградения имунитет срещу Ковид-19 в региона, което да даде основанието Южното Черноморие да се рекламира като сигурна дестинация за почивка. Предвижда да бъдат използвани между 3000 и 5000 теста. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК