Разрешават провеждането на семинари, конференции и изложения

Премиерът Борисов се срещна с представители на Българското конгресно бюро

30.05.2020 | 11:17 Редактор: Искра Ангелова
Разрешават провеждането на семинари, конференции и изложения

Премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на Българското конгресно бюро. В срещата участваха също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб.

По  време на разговора от Българското конгресно бюро запознаха премиера и здравния министър с проблемите на сектора, който е напълно блокиран и на практика не функционира от самото начало на пандемията с коронавируса.

"Пред последната седмица нивото на заболеваемост непрекъснато намалява. От данните, с които разполагат здравните власти, може да предприемем поредната стъпка за разхлабване на мерките и да се разрешат пореден тип мероприятия", коментира премиерът Борисов, цитиран от правителствената информационна служба.

На срещата беше постигнат консенсус по проблемите на бранша. Вследствие на това, здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която се регламентира реда за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения, в т.ч мероприятия на изложбената индустрия, при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет и при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Снимка: Правителствената информационна служба

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Започва бизнеса...стига ни почивка... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Започват купоните...служебно... Сигнализирай за неуместен коментар