Очакват ни интензивни следобедни валежи

В Добруджа има условия за силни гръмотевични бури

29.05.2020 | 07:25 Редактор: Тодор Петров

През днешния ден ще превали и прегърми, като на повече места и по-продължителни ще бъдат валежите над източната половина на страната. Минималните температури ще бъдат от 9 до 12 градуса. Валежите ще бъдат по-интензивни следобед над Централна и над Източна България. В Добруджа има условия за силни гръмотевични бури, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Вятърът ще бъде от северозапад слаб, с усилване следобед, умерен със скорости до 8 м/с. Максималните температури ще са от 18 до 22 градуса, стана ясно още от прогнозата ѝ.

По Черноморието облачността ще бъде значителна. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 20 до 21 градуса. Морската вода е с температура от 15 до 17 градуса. Вълнението ще бъде слабо. 

В събота и в неделя мощните дъждовни облаци няма да напускат Балканите. У нас по-интензивни валежи се очакват в Южна и в Източна България. В понеделник и във вторник предиобед ще има повече слънчеви часове, а следобед ще валят дъждове с летен характер. В западните и централни райони валежите ще бъдат с проливен характер и с условия за силни гръмотевични бури.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК