Отличиха най-добрите компании в застрахователния сектор у нас

Наградите бяха връчени на официална церемония в аулата на ВУЗФ

28.05.2020 | 15:43 Редактор: Искра Ангелова
Отличиха най-добрите компании в застрахователния сектор у нас

Церемонията по връчване на годишните награди "Застраховател на годината" и "Застрахователен брокер на годината" за 2019 година се проведе онлайн

На 28 май 2020 г. за дванадесета поредна година бяха връчени най-престижните годишни награди в застрахователния сектор у нас - "Застраховател на годината" и "Застрахователен брокер на годината" за 2019 година.

Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).

Наградите бяха връчени на официална церемония в аулата на ВУЗФ, проведена безпрецедентно в онлайн формат заради ограниченията, предизвикани от епидемията от коронавирус в страната и беше излъчена на живо във фейсбук страницата на висшето училище.

Специални гости на церемонията бяха г-н Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор (КФН) и г-жа Илиана Христова, зам.-председател на КФН, ръководещ управление "Застрахователен надзор".

Най-добрите компании бяха определени от експертно жури, съставено от представители на организаторите, на база обективни публични критерии и показатели. Годишните награди бяха връчени в 6 категории:

Застраховател на годината – Общо застраховане

Застраховател на годината – Животозастраховане

Застраховател на годината - Най-динамично развиващо се дружество

Застрахователен брокер на годината - Общо застраховане

Застрахователен брокер на годината - Животозастраховане

Застрахователен брокер на годината - Най-динамично развиващо се дружество

Официалната церемония беше открита от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов, член на Организационния комитет и основател на годишните награди, който подчерта, че връчването на наградите е най-значимото и очаквано събитие за застрахователния сектор, което е признание за работата на компаниите и отличава най-добрите от тях през изминалата година.

Специално приветствие към организаторите и цялата застрахователна гилдия, отправи г-н Бойко Атанасов, председател на КФН. Той поздрави организаторите на събитието - Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на застрахователните брокери - за това, че въпреки трудностите са организирали провеждането на церемонията и чрез онлайн излъчването са дали възможност на цялата застрахователна гилдия да я наблюдава. Бойко Атанасов посочи, че тежката ситуация, в която се намират България и светът, предполага промяна в начина ни на мислене и поведение, и търсене на алтернативи за продължаване напред.

"Вярвам, че иновативността на застрахователните дружества и застрахователните брокери ще бъде онази водеща сила, която ще помогне да запазим позитивните тенденции в развитието“ - заяви председателят на КФН. Той изрази убеждението си, че днешните победители в тази церемония са компаниите, които са достатъчно иновативни, креативни и готови да променят начина си на мислене, приспособявайки се към новите тенденции. „Искам да Ви уверя, че застрахователният сектор е стабилен, а стабилност означава доверие. Когато застрахователният сектор е стабилен, това означава и стабилност за цялото общество" - подчерта Бойко Атанасов.

Призовете в трите категории “Застраховател на годината” и номинираните дружества, представи г-н Константин Велев, председател на АБЗ и изпълнителен директор на ЗАД "Армеец" АД. В обръщението си той посочи, че в безпрецедентната кризисна ситуация застрахователният сектор е демонстрирал своята стабилност и адаптивност.

"Искам да поздравя всички застрахователи за гражданската им позиция и да изкажа гордостта си, че съм част от застрахователната гилдия. През този труден период застрахователните дружества не се фокусираха само върху спасяването на бизнеса си, а се обърнаха към обществото с множество жестове на добра воля и дарения за милиони в помощ на най-пострадалите и в подкрепа на здравния сектор и на други сектори, които се оказаха на първа линия в битката с епидемията" – заяви Константин Велев.

Той посочи, че извънредната ситуация е демонстрирала и нещо друго – смисълът, необходимостта и ползата от единство на застрахователната ни общност. Това единство е градено с годините и с традициите, а една от най-стабилните и сплотяващи сектора традиции са наградите "Застраховател на годината".

Наградата в категория "Застраховател на годината - Общо застраховане" за 2019 г. спечели ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" АД. Отличието беше връчено на Недялко Чандъров, председател на УС и главен изпълнителен директор, от Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор.

В категория "Застраховател на годината – Животозастраховане" за 2019 г. победител стана ЗАД "Алианц България Живот" АД. Отличието беше връчено от Бойко Атанасов, а наградата прие Андрей Александров, главен оперативен директор на Алианц България Холдинг и изпълнителен директор на ЗАД "Алианц България Живот".

Призът "Застраховател на годината – Най-динамично развиващо се дружество" за 2019 г. спечели ЗАД "ОЗК-Застраховане" АД. Наградата беше връчена от Орлин Пенев, член на Организационния комитет на годишните награди и изпълнителен директор на ЗАД "Алианц България", на Александър Личев, изпълнителен директор на дружеството победител.

Номинациите в категориите "Застрахователен брокер на годината" представи г-жа Моника Минкова, зам.-председател на БАЗБ.

В категория "Застрахователен брокер на годината – Общо застраховане" за 2019 г. победител стана "Ес Ди Ай Груп" ООД, а нейният управител г-н Ясен Христов получи отличието от г-жа Илиана Христова, зам.-председател на КФН, ръководещ управление “Застрахователен надзор”.

В категория "Застрахователeн брокер на годината – Животозастраховане" за 2019 г. призът отиде при "Ай Ен Джи Иншуранс Брокерс” ООД. Наградата бе връчена от г-жа Илиана Христова, зам.-председател на КФН на г-н Тодор Дедински, директор Бизнес развитие, на компанията победител.

Призът "Застрахователен брокер на годината – Най-динамично развиващо се дружество" за 2019 г. спечели "Амарант България" ООД. Отличието връчи ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов на г-н Любомир Модев, управител на компанията.

Дружествата победители получиха специални авторски пластики, символ на наградите, изработени от художника Андрей Янев и грамоти.

Церемонията завърши по традиция с обща снимка на всички наградени компании, специални гости и членове на Организационния комитет.

Медийни партньори на 12-тото издание на годишните награди са: Investor.bg, Bloomberg TV Bulgariа, Bulgaria ON AIR, Еconomic.bg, сп. "Икономика", Money.bg, в. "Стандарт", в. "Банкеръ", Inews.bg, Econ.bg, Insmarket.bg.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Този ферман няма кой да ви го чете... Поне да бяхте написали в първата половина кой е отличен, щото и това не разбрах. Сигнализирай за неуместен коментар