Частен фалит или "вечен длъжник"?

Обединени патриоти изготвиха Закон за частния фалит

28.05.2020 | 20:41 Редактор: Калина Донкова

Преди дни стана ясно, че от "Обединени патриоти" са изготвили Закон за частния фалит. Основната цел е да се сложи край на т.нар. доживотна задлъжнялост.

България е сред малкото страни в Европейския съюз, в които все още няма такава законодателна рамка.

Това не е първият път, в който у нас се говори за възможността за частен фалит. Подобно предложение имаше и бившият омбудсман Мая Манолова. 

Как ще бъдат гарантирани правата на физическите лица и при какви условия - темата коментирахме с народния представител от ВМРО и заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси в парламента Александър Сабанов и адвокат Валя Гигова.


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Много спешно трябва да се приеме абсолютната давност,защото България е най-бедната и тесигурна държава в Европа,хората гладуват и мизеруват и живеят в страх и несигурност утре дали ще са на работа и колко пари ще им останат да оцелеят,а лихвите са непосилни и обричат хората на вечно робство към чси и банки,които смучат като кърлежи ,няма защита за хората в България.Това е финансово робство и трябва да се ппекрати.Ако Правителството мисли за този беден народ,ще го защити от еврейските банки и чси Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Точно обратен е проблема. Разни измамници "фалират" и хората доживит не могат да си вземат парите от тях! Сигнализирай за неуместен коментар