Жителите на "Захарна фабрика" отново на протест, блокираха движението (+СНИМКИ)

Те са срещу намерението на общината да премести хора от Виетнамските общежития в кризисния център в квартала

27.05.2020 | 18:00 Редактор: Александра Иванова

Пореден протест на жители на "Захарна фабрика" блокира ключови булеварди. Хората искат незабавно преместване на кризисния център в квартала.

Само в рамките на две седмици жителите на "Захарна фабрика" протестират за трети път. 

"Не само, че няма да бъде преместен, ами срокът е удължен до края на годината. Продължава да работи дом за временно настаняване, продължава да има две гета", разказват хората от квартала.

Недоволството им прерасна в протестно шествие, а бул. "Сливница" беше блокиран няколко пъти. Стигна се до огромни задръствания. Хората от "Захарна фабрика" разказват, че не могат да живеят спокойно и са жертви на системни обири. 

"Пребиха жена ми, от там няколко пъти разбиваха мазето в нашия блок, а не е само в нашия. Има кражби, има нападения. Преди няколко дни на моята дъщеря приятелка беше обрана, отивайки към парка. Накарали са ги да си извадят всичко от джобовете и включително да си съблекат дрехите, за да установят, че нямат пари и други скрити ценности в тях", оплакаха се хората.

Към протеста се включиха и самите обитатели на кризисния център. Те също настояват да бъдат преместени на друго място, защото условията тук били непоносими. 

"Нито вода имаш в стаята, нито нищо. Имаш една стая с 4 деца. Няма прилична баня", разказаха те.

А недоволството на жителите от квартала ще се премести и пред Столична община. От другата седмица те са готови на целодневни протести и автошествие.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Тези кризистни центрове трябва да са в покрайнините на градовете,ажне в жилищни квартали...не случайно на Запад са извън градовете... Сигнализирай за неуместен коментар