Не достигат средствата за обновяването на парк "Кайлъка" в Плевен

Доброволци помагат, кметът на града изпрати писмо до министъра на околната среда

26.05.2020 | 20:07 Редактор: Калина Донкова

Стотици хора се обединиха група в социалните мрежи с една цел – да възстановят парк "Кайлъка" в Плевен. Става дума за около 10 хиляди декара площи, които имат нужда от почистване, поддръжка и най-вече да бъдат опазени от набези. Има обаче голям проблем – няма средства за поддържането на парка и всичко се прави от доброволци.

Преди дни кметът на Плевен Георг Спартански изпрати писмо до министъра на околната среда и водите Емил Димитров с искане за разрешаване на проблема със спасяването на парка.

В него той призовава за спешно решение на казуса с финансирането и набляга на важността от опазването на защитената местност.

Темата коментирахме с Мирослав Грозданов и Вероника Георгиева от "Доброволци за Кайлъка" и кметa на Плевен Георг Спартански. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
1 rate up comment rate down comment 0
Радостин
преди 3 години
Как да достигнат като са откраднати? Сигнализирай за неуместен коментар
3
5 rate up comment rate down comment 1
Справедлив
преди 3 години
За парк "Кайлъка" отговаря областния управител.тъй като парка е държавна собственост. Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 1
Мима
преди 3 години
1
11 rate up comment rate down comment 6
Вива
преди 3 години
Този некадърен кмет да се маха!Моите родители доброволно са се трудил за подобряването на парка. Аз като ученичка в гимназия, също! Да даде личен пример, за труд!Ген. Винаров се обръща в гроба от тази пасмина налазила Плевен! Сигнализирай за неуместен коментар