17 плажа ще са с безплатни чадъри и шезлонги, на останалите - цени от 1 до 5 лв.

С тези по-ниски цени ресорното министерство се надява да привлече български и чуждестранни туристи

25.05.2020 | 18:34 Редактор: Ралица Братанова

Безплатни ще са чадърите и шезлонгите на 17 от 132 плажа по Българското Черноморие през лятото. При останалите цените ще варират от левче до 5 лева. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. 

Днес беше крайният срок, в който концесионерите трябваше да обявят по-ниски цени на плажните принадлежности. 

По-голямата част от ивиците, на които ще се предлагат безплатни чадъри и шезлонги, са по Южното Черноморие

С тези нови, доста по-ниски цени от ресорното министерство се надяват да бъдат привлечени не само българските туристи, но и чуждестранни. Прогнозира се възстановяване на чартърните програми от средата на следващия месец, което ще даде нов тласък на българския туризъм. 

И докато в най-големият ни курорт Слънчев бряг чадърите все още не са поставени, то на юг от Бургас, на плаж Крайморие днес поставиха табелите с новите цени. Тук за чадър и шезлонг ще се плаща 5 лева. Концесионерът е преценил, че няма как да направи плажът безплатен.

Министерството на туризма ще намали пропорционално наемната цена на плажовете за това лято, а концесионерите и наемателите, които са платили таксите си предварително, ще бъдат компенсирани през следващия туристически сезон – лято 2021. 

Вижте още в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Аз предпочитам да съм на пясъка, а не да се запарвам на шезлонг. Виж вече чадъра е задължителен в днешно време, просто слънцето и много лошо. Сигнализирай за неуместен коментар