Google Maps с нова функция, ще показва местата, достъпни за инвалиди

Компанията събира информация за достъпността на различни локации от няколко години

25.05.2020 | 17:06 Редактор: Искра Ангелова
Google Maps с нова функция, ще показва местата, достъпни за инвалиди

Google обяви нова, добре дошла и несъмнено отдавна искана функция в своето приложение Maps – информация кои места са достъпни с инвалидни колички, пише TechCrunch.

Бизнес обектите и други ключови места, които включват достъпни входове, тоалетни и други, вече ще бъдат маркирани като такива.

Американският интернет гигант събира информация за достъпността на различни локации от няколко години, а новата функция поставя акцент върху тези усилия.

Компанията показва нововъведенията в публикация в блога си по-повод Световния ден на достъпността, информира Investor.bg.

За да включат опцията, потребителите трябва да влязат в секцията с настройки на Maps и да изберат "Accessibility settings", а след това да посочват "Accessible places".

Това ще покаже всяко място, което потребителят търси или избира на дисплея, да показва иконка с инвалидна количка, ако отговаря на необходимите условия. В частта, където обичайно се намира адресът и работното време на обекта, ще може да се намерят и подробности за това какво точно е налично. За съжаление не са посочени точното местоположение на тези съоръжения.

Информацията не се генерира автоматично или се извлича от чертежи или нещо друго - както повечето неща в Google идва от потребителите. Всеки регистриран потребител може да отбележи наличието на достъпни съоръжения по начина, по който отбелязва другите елементи в платформата. Трябва само да отиде в частта "About" на локацията и да кликне на "Describe this place".

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ
преди 3 години
аз съм индвалид с инсулт имам забрана за коментари в факти бг флагман бг блиц бг ПОМОГНЕТЕ БЛАГОДАРЯ ВИ Сигнализирай за неуместен коментар