Седмицата започва с хладно и облачно време, на места ще превали

В Добруджа и в южните райони ще паднат кратки валежи с гръмотевици

25.05.2020 | 07:12 Редактор: Тодор Петров

Времето през днешния ден ще се задържи хладно. Облачността ще бъде разкъсана, по-значителна в следобедните часове. В Добруджа и в южните райони ще паднат кратки валежи с гръмотевици. Минималните температури ще бъдат от 9 градуса до 13. Максималните температури са от 19 до 25 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието облачността ще бъде по-често значителна. Вятърът ще бъде умерен от североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 19 до 21 градуса. Морската вода е с температура от 15 до 17 градуса. Вълнението ще бъде слабо. 

Над планините ще се развива купеста облачност. Над Родопите и над Странджа ще превали. Вятърът по високите била и върхове ще бъде умерен от северозапад. Максималниte температури на 2500 м височина ще достигат около 2 градуса, а на 1500 м – 9.

Във вторник от север ще се пренася по-влажен въздух, който ще осигурява хладно време. Облачността ще бъде разкъсана, по-значителна в следобедните часове, когато ще падат кратки валежи с гръмотевици. В сряда ще остане сравнително хладно и на много места отново ще превали. 

В четвъртък и в петък условията за превалявания и прегърмявания остават, като на повече места и по-продължителни ще бъдат над източната половина на страната.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК