Какво показва поръчковото убийство на Станка Марангозова?

Това коментира за Bulgaria ON AIR журналистът Димитър Илиев

22.05.2020 | 22:18 Редактор: Наталия Тотева

Прокуратурата обвини подполковника от НСО Борис Иванов за ръководител на група за поръчкови убийства. Журналистът Димитър Илиев коментира за Bulgaria ON AIR измеренията на скандала и арогантността, които ще предизвика тази ситуация.

"Това ще бъде много голям скандал. Аз поне не се сещам в миналите години да е имало нещо подобно. От всички висши държавни институции, като започнем от парламента и стигнем до президента, хората от правителството, от съдилищата...", каза Илиев.

"Факт е, че този човек 10 години работи за Националната служба за охрана. Факт е, че този човек преди това е работил в МВР. В продължение на 15-20 години този човек се е занимавал с това да защитава и да гради държавността", отбеляза журналистът за "Денят ON AIR".

По думите на Илиев в един момент виждаме въпросния човек в друга светлина, в която играе ролята на организатор на поръчково убийство. 

Журналистът коментира, че има много неща, които показват, че разстрелът е бил организиран бързо.

"Подобна защита на такъв свидетел е би трябвало да стане по време на един съдебен процес, който е бил в бъдеще. Всички са били изненадани, че толкова бързо са се развили нещата само след изготвянето на обвинителния акт", каза Димитър Илиев.

Вижте целия разговор във видеото. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК