Семейство от Бургас с глоба за разхождане на кучета в Морската градина

Пламен и Вяра настояват в тази извънредна ситуация наредбите, които сe приемат, да бъдат по-ясни

10.04.2020 | 20:52 Редактор: Юлия Христова

Семейство от Бургас получи глоба за разхождане на кучета в Морската градина. Те са твърдо решени да обжалват двата акта, тъй като според тях санкцията е в противоречие с мерките на здравното министерство.

Пламен и Вяра излизат вчера сутринта да разходят двете си кучета само на 50 метра от блока, в който живеят до Морската градина. Спира ги полиция.

Пламен обаче казва, че се чувстват подведени, защото никъде в сайта на здравното министерство не е посочено, че нямат право да разхождат кучетата си. 

Пламен и Вяра настояват в тази извънредна ситуация наредбите, които сe приемат, да бъдат по-ясни и конкретни, за да няма и други глобени граждани, излезли да разхождат домашните си любимци. От днес семейството разхожда двете кучета само пред блока и отново не знае дали не е в нарушение, защото пред дома всъщност има малък парк и детска площадка. 

Вижте още в репортажа на Стиляна Георгиева.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК