"Малко, но от сърце": 73-годишна дари пенсията си от 214 лв. на "Александровска"

"Може да е капка, където викат, но за нещо все ще послужи", каза Дафинка Каракушева

10.04.2020 | 21:10 Редактор: Искра Ангелова

Пенсионерка от Лъки дари цялата си пенсия на "Александровска болница" в столицата. Благородната постъпка на възрастната жена предизвика вълна от възхищение сред жителите на родопския град. 

Дафинка Каракушева получила пенсията си от 214 лева. Минала през общината, за да вземе банковата сметка на болницата и се отправила към банката. 

"Може да са малко, но направих дарение от душа и сърце", каза пенсионерката.

В банката взели 6 лева комисионна, за да придвижат превода до сметката на болницата. 73-годишната жена вярва, че с жеста си допринася в борбата с коронавируса у нас.

"Отдавна бях намислила това. И си казах този път: взема ли си пенсията - ще я подаря на докторите. Може да е капка, където викат, но за нещо все ще послужи", допълни Дафина.

Това не е първата добра постъпка на пенсионерката от Лъки.
 
"Не съм учуден, че направи този жест. Тя винаги е готова да направи подобен жест, не само сега в този момент, но и друг път е правила такъв жест", сподели кметът на Община Лъки Валентин Симеонов.

Вижте повече в репортажа.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Хриси
преди 4 години