Контролиран достъп и еднопосочно движение на Женския пазар (+СНИМКИ)

По 80 посетители могат да влизат през определен период от време

10.04.2020 | 13:38 Редактор: Александра Иванова

Въведен е контролиран достъп и еднопосочно движение на Женския пазар. Обособени са отделни места за вход и изход, така че да не се смесват потоците от хора. Задължително е спазването на дистанция от 2 метра между търговците и клиентите, както и използването на лични предпазни средства. 

Директорът на пазара Драгомир Димитров заяви пред Bulgaria ON AIR, че мерки са били въведени още с обявяването на извънредното положение, но със затоплянето хората са започнали да ги нарушават.

"Сега има нова организация. По 80 посетители могат да влизат през определен период от време, на маси. За да не се задържа човекопотокът", обясни Димитров.

На Женския пазар са поставени чешми за дезинфекция. Подобни мерки са въведени и по другите общински пазари в столицата. Служители на Столичната Регионална здравна инспекция и СДВР ще следят за спазването на реда.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
0 rate up comment rate down comment 0
Сиси
преди 3 години
Тези правила може да си останат след това. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Това е много добра идея. От тази ситуация поне ще спрат кражбите от джипчии на пазара. Сигнализирай за неуместен коментар