Благороден жест: Дариха предпазни средства на Спешната помощ в Бургас

За два дни са събрани 1 800 лева

10.04.2020 | 13:53 Редактор: Ивет Арабова

Спешните медици в Бургас получиха дарение от лични предпазни средства, след серия от журналистически материали, че са без защитни облекла в битката за Ковид- 19.  Дарителят предоставя 420 чифта калцуни за спешните медици. Кристина Божинова е събрала за два дни 1 800 лв. чрез платформата "Хелп Карма".

"Прочетох един материал в местните медии, че местната Спешна помощ не разполага с никакви калцуни и ползват торби за смет и това откровено много ме ядоса", сподели тя.

"Свърза се с мен госпожата в събота, за 4-5 дена се организираха нещата, част от дарението ще го получим в момента, другата част от дарението ще бъде в понеделник или вторник", обясни Климентин Милчев от ЦСМП Бургас.

Благодарение на дарения и помощ от щаба към община Бургас в момента спешните медици са оборудвани с предпазни средства. Д-р Динка Танева, която е пенсионер и продължава да работи, вече се чувства по-защитена.

"Имаме костюми за многократна употреба, който ходи за Ковид има за еднократна употреба - всичко има: калцуни, маски, препарати, в началото нямаше - да, но сега има вече", каза д-р Танева.

След калцуните Кристина ще събере още пари и ще дари на спешните медици и защитни облекла и шлемове. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Браво на дарителите,но това да бъдат осигурени тези предпазни средства не беше ли задължение на тези,които по няколко пъти на ден ги гледаме по телевизията и се хвалят как предпазни средства има. Сигнализирай за неуместен коментар