В София тестват за Ковид-19 общински служители и полицаи

Предстои PCR тестове да бъдат направени и на 95 медици

10.04.2020 | 09:02 Редактор: Александра Иванова
В София тестват за Ковид-19 общински служители и полицаи

Продължава тестването за коронавирус на служители на Столичната община. От днес започват бързи тестове на 310 служители на социалния патронаж и общински полицаи. 

449 лекари, медицински сестри, общински служители и доброволци вече са тествани, съобщи във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Предстои PCR тестове да бъдат направени и на 95 медици от общинските Първа и Втора градска болница в столицата. В тях има специални отделения за лечение на пациенти с Ковид-19.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Павел Луканов Джуров
преди 3 години
Ние ги правим цяло лято в сезона по морето Какво толкоз малко кръв от пръста и веднага става тест за Ковид-19 мръснa гадинка смъртоносен вирус ! Еее ако има положителен тест Трябва задължително и втора проверка в държавна лаборатория за да се докаже от скоро ли има антитела или е в напреднал стадий корона вируса и лечението му е много трудно то антибиотиците не действат прилагат се само антивирусни лекарства интра венозно и перорално в комбинация със други болко-успокояващи лекове Сигнализирай за неуместен коментар