Около 90 съкратени в Монтана след обявяването на извънредното положение

В града има около 2340 микро, малки и средни предприятия, обяви кметът Златко Живков

09.04.2020 | 21:05 Редактор: Александра Иванова

Около 20 сметища в Монтана са почистени, като част от мерките срещу разпространението на Ковид-19. Това съобщи кметът на града Златко Живков в предаването "Денят ON AIR".

"За първи път се случва такова нещо като извънредното положение. Поради тази причина всички от местната власт за първи път се справяме с такова предизвикателство", допълни градоначалникът.

До този момент има само един регистриран случай на заразен от коронавирус в Монтанско. Той е пастор от Лом. 

"Той е единственият, който е на лечение в Монтана, но той не е от Монтана. Взаимодействието със службите на РЗИ и органите на полицията е изключително важно", уточни Живков пред Bulgaria ON AIR.

Ситуацията по отношение на икономиката също е затруднена, но Монтана бележи ниски цифри на безработица след обявяването на пандемията. На територията на града има около 2340 микро, малки и средни предприятия. 

"Ситуацията беше благоприятна за това, че нямаме много случаи на заразени. При мен пристигнаха уведомления само за 90 съкратени от 2 фирми", допълни  Живков.

Според кмета всички социални служби също заслужават аплодисменти.

"Очакваме и при нас хората от социалните служби да бъдат тествани. В крайна сметка огромната част от натиска се падна върху тях", посочи той. 

Златко Живков изказа благодарност на всички аптекари, шофьори на таксита и всички, които са на първа линия в битката с Ковид-19.

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Е бай Георги
преди 4 години
Браво за кенефмета.За него ще го даваме.От както е станал гербаджия от всичко е почнал да "разбира".Продажник долен. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Jhhj
преди 4 години
Всичко е лъжа ....амън от реклама.... Сигнализирай за неуместен коментар