Как се стигна до парадокса д-р Ангел Кунчев да остане без заплата?

Самият той го прие с усмивка

08.04.2020 | 18:30 Редактор: Юлия Христова

Как се стигна до парадокса оперативният щаб за борба с коронавируса да плаща с доброволни дарения заплатата на главния здравен инспектор? Д-р Ангел Кунчев остана без възнаграждение, след като депутатите гласуваха държавното управление да работи без пари. Решението засяга народните представители, министрите, техните политически кабинети и шефовете на държавните агенции. 

Така депутатите оставиха високите етажи в държавата без заплати от първи април. "Своя дан“ обаче даде и държавният здравен инспектор, който е член на политическия кабинет на здравния министър. Така Ангел Кунчев, който е част от щаба за борба с коронавируса няма да получава заплата до края на извънредното положение. Самият той го прие с усмивка.

Решението се оказва недотам обмислено и съвсем не юридически издържано.

И така правната трактовка поставя пред казус депутатите. А заради риска народните представители да не поправят грешката си, от щаба побързаха да гарантират финансовото оцеляване на своя колега. 

Дали останалите засегнати от решението на депутатите ще имат благородни колеги като доц. Кунчев или ще работят без заплати в извънредното положение засега не е ясно. 

Вижте повече в в репортажа на Христиана Стефанова. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Какво очаквате? С евтин популизъм може да се стигне само до подобни абсурди! Да не забравяме, че догодина по това време предстоят избори и сега е времето всеки да се опитва да трупа дивиденти, без значение дали предложенията са разумни или не! Сигнализирай за неуместен коментар