Министър Танева успокои българите: Има достатъчно агнешно

64 са кланиците у нас

08.04.2020 | 14:29 Редактор: Искра Ангелова

Земеделският министър Десислава Танева заяви категорично, че ще бъде въведено задължение веригите да предлагат местна регионална продукция на потребителя. Срещу проектодокумента, който предвижда това да става на поне 50% от търговската площ, вчера излязоха от Сдружението за модерна търговия.

"В това няма вмешателство в досегашните им канали за доставки, това е минималното, което сме длъжни да направим като държавници за народа", каза Танева по време на брифинг в Министерския съвет, наричайки становището манипулация.

"В тези условия на криза може пенсионер с 240 лв. да ги дари, за да подкрепи крайно нуждаещ се, а не може търговски оператор да направи минималното усилие дребният производител да може да продава в обекта му", заяви Танева. По текста се работи в момента редакционно, информира тя.

Министърът увери, че имаме всичко за Великденската трапеза - българско производство.

"Има производство на агнешко, което е достатъчно да задоволи националното ни потребление, взели сме всички мерки до пазара да стигне прясно месо", каза Танева. 

64 са кланиците у нас, подкрепата е 7 лв. на агне. Ще бъдат предоставени списъци кои от тях ще предлагат месо

Танева апелира земеделските производители да бъдат активни и да заявяват в Бюрата по труда необходимия им персонал. Тя информира и за конкретни мерки в подкрепа на земеделието.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК