Борисов нареди освобождаването на целия борд на ББР

Премиерът е възмутен от отпускането на 75 млн. лв. кредит на колекторска фирма

08.04.2020 | 12:33 Редактор: Тодор Петров

Бордът на директорите на Българската банка за развитие да бъде освободен. За това настоя лично премиерът Бойко Борисов, след като стана ясно, че банката е отпуснала огромен кредит на фирма без печалба за миналата година.

Премиерът е възмутен от действията на ББР, която отпусна 75 млн. лв. кредит на колекторска фирма с нулева печалба за 2018 г. Борисов поиска оставката на цялото ръководство, начело с изпълнителния директор Стоян Мавродиев. 

Още във вторник вицепремирерът Томислав Дончев даде знак, че правителството не одобрява действията на ББР. Малко по-късно от банката отговориха, че не виждат нищо нередно в своето решение. 

Премиерът разпореди незабавно да бъде свикан нов борд на директорите на банката, чийто принципал е министърът на икономиката. 

"За българите това е държавна банка. Затова министърът да свиква нов борд", настоя Борисов. 

Припомняме, че именно на ББР правителството отпусна 700 милиона лева. Те са част от социалните мерки на държавата, с които да се компенсират икономическите щети от Ковид-19. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: БГНЕС

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Ади
преди 3 години
Г-н Премиер народа очаква публични разстрели а не просто уволнение на поредните крадливи писарушки!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Алекс
преди 3 години
Заема усвоен ли е? Никой нищо не казва по този въпрос. Ако е усвоен да върнат парите с лихвата за периода. Сигнализирай за неуместен коментар