Вирусът ще промени смисъла на човешкото съществуване

На това мнение е психологът Христо Монов 

08.04.2020 | 11:15 Редактор: Тодор Петров
Вирусът ще промени смисъла на човешкото съществуване

Психологът Христо Монов посочи в предаването "Бизнес старт" по телевизия Bloomberg, че пандемията ще промени смисъла на човешкото съществуване. Смисълът на човешкото съществуване след преодоляване на кризата около коронавируса ще е да бъдем повече време с тези, които обичаме, смята той.

Монов обяви, че е създаден екип за кризисна подкрепа онлайн и по телефон към Дружеството на психолозите в страната още от 13 март.

"Първо наблюдавахме страха такъв, какъвто трябва да бъде - от нещо невидимо, но реално. Кризисната интервенция не е психотерапия, ние просто успокояваме", обясни той.

Психологът допълни, че след обявяване на извънредното положение са се проявили и другите нормални страхове, свързани с бъдещето.

"Търсят ни хора със сериозни бизнеси. При полицаите и лекарите също ще е необходима помощ след преодоляване на тази ситуация", подчерта Монов.

Вижте целия разговор с него в bloombergtv.bg

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Кел
преди 3 години
Келепиреца е важен байно, келепиреца. Не е важно да имаш хляб на масата, важно е някой да ти взима парите, за да те убеждава че не си гладен или, че си гладен но недостатъчно. Давай Бай ***, алчността е тази, която ще ликвидар днешното и утрешното общество. От една страна тя движи обществото, но от друга категорично го ликвидира. Сигнализирай за неуместен коментар