Слънчево и днес, температурите скачат до 18 градуса

В събота над страната ще премине облачна вълна

08.04.2020 | 07:57 Редактор: Искра Ангелова

Днес ни очаква слънчево време. Минималните температури ще бъдат от 0 до 5 градуса, по Черноморското крайбрежие - 6. Вятърът ще бъде слаб от изток. Максималните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса.

По Черноморието облачността ще бъде разкъсана до слънчево следобед. Ще духа свеж вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат от 13 до 14 градуса. Морската вода е с температура от 9-12 градуса. Вълнението ще бъде умерено,с тенденция да отслабва през следващите дни. 

Над планините ще бъде слънчево и ветровито. Вятърът над 2000 метра ще бъде свеж до умерен. Максимални температури на 2500 метра височина -3 градуса, а на 1500 метра около 0, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В четвъртък постепенно ще се затопля. По Черноморското ни крайбрежие и поречието на Дунав сутринта ще се образуват краткотрайни мъгли. В петък ни очаква топло и слънчево време. Температурите ще минават 22-23 градуса в района на Сандански. 

В събота над страната ще премине облачна вълна с условия за превалявания в западните и централни райони. Температурите слабо ще се понижат. В неделя ще се задържи топло със следобедни дъждове над планините.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК