Лекари от "Св. Анна" събраха в наръчник най-важните факти за Ковид-19

Те препоръчват и някои билки, с които да редуцираме стреса

07.04.2020 | 13:00 Редактор: Ивет Арабова

Двама млади лекари решиха да направят на достъпен език ръководство, в което да обяснят най-важните факти, свързани с коронавируса. Наръчникът може да се намери на сайта на столичната окръжна болница "Света Анна".

"Причината, поради която го направихме това ръководство, е фактът, че в обществото се наблюдава една тенденция на дезинформация и обърканост. Ръководството го направихме за около 7 дни, като през цялото време наблюдавахме най-новите тенденции в областта на заболяването", обясни специалистът по УНГ в УМБАЛ "Св. Анна" д-р Евтим Александров.

"Идеята дойде да направим едно четиво, което да е достъпно да е достъпно за максимално широка публика", допълни специализантът по УНГ към "Св. Анна" д-р Петър Иванов.

По думите на двамата лекари, на ден стотици хора минават през спешното отделение на болницата, така че неминуемо са се срещали с инфектирани, но това не ги плаши.

"Страхът не трябва да бъде на преден план, защото това пречи да си вършим работата като лекари. Затова трябва да го сложим на заден план", смята д-р Иванов.

Младите лекари препоръчват и някои билки, които имат доказан ефект в борбата със стреса, причинен в последните седмици, най-вече от кризата с коронавируса. Това са мента, лайка, джинджифил, валериана и лавандула.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК