ВУЗФ предлага план от антикризисни мерки в 4 основни раздела

Ректорът на учебното заведение доц. Григорий Вазов с подробности в "Денят ON AIR

06.04.2020 | 21:35 Редактор: Ралица Братанова

ВУЗФ предлага план от антикризисни мерки. В него участие са взели 13 учени от висшето учебно заведение

"Това са близо 40 страници разработка, в която много сериозно се прави анализ на конкретни действия", обясни ректорът на висшето училище доц. Григорий Вазов в "Денят ON AIR".

По думите му една част от мерките, които предлагат, вече се изпълняват.

"Има 4 основни раздела. Първият е икономически и финансови мерки. Вторият е от законодателни и административни мерки. Третият е капиталови пазари, застрахователни и пенсионни дружества. Последната четвърта част са мерки за оптимизиране на работния процес в предприятията по време на карантина", обясни доц. Вазов пред Bulgaria ON AIR.

Той поясни, че планът вече е изпратен до Министерския съвет, банките, големи кооперации и отделни агенции.

"Отзивите са много сериозни, имаме обратната връзка. Една голяма част от това, което в момента се случва, ние това нещо сме го описали и обяснили подробно и сме дали доста сериозни технологии как да се извършват тези процеси", допълни още ректорът на ВУЗФ.

Доц. Вазов обърна внимание и на т.нар. "безлихвени кредити".

"В банковата система няма безлихвени кредити. Това го няма никъде по света, никога не го е имало. Говорим за поемане на лихвите от друга структура", изтъкна той.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК