Седем служители на "Спешна помощ" в София са заразени с Ковид-19

Заразените са двама лекари, един фелдшер и 4 медицински сестри

06.04.2020 | 15:32 Редактор: Ралица Братанова

Броят на заразени медицински лица вече е 30. Седем от тях са служители на "Спешна помощ" в София, които са дали положителни проби за коронавирус. Заразените са двама лекари, един фелдшер и 4 медицински сестри. 

Общо 600 адреса, посетени от спешните медици, са дадени на РЗИ за обследване. Първоначално положителна проба е дала една служителка. Веднага са изследвани нейните колеги от същата смяна, които са общо 101 души. Шестима от тях са дали също положителни проби за Ковид-19.  

Поръчани са 1000 бързи теста, които ще пристигнат в Центъра за спешна помощ. С тях ще се изследват всички служители на Центъра. Водят се преговори с две болници, в които да се направят и PCR тестове на тези, които са с положителен бърз тест.

"Към момента имаме около 1200 еднократни гащеризона и 200 за многократна употреба. Поръчал съм 1000 за многократна употреба, които идват директно при нас. Ако ме питате дали са достатъчни за 3-4 месеца - крайно недостатъчни са. Поддържаме едно ниво около 1000 налични", обясни д-р Георги Гелев, който благодари на всички, които са дарили безвъзмездно предпазни облекла и средства.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Аз
преди 4 години
Което означава, че не спазват никакви правила за безопасност или ако спазват такива в работата си, са се заразили в битов контакт Сигнализирай за неуместен коментар