Пенсионер от Свищов дарява великденския си бонус на местната болница

73-годишният Цветан Атанасов получава по 355 лв. на месец

06.04.2020 | 12:35 Редактор: Искра Ангелова

73-годишен мъж от Свищов трогна стотици, след като обяви, че е готов да се откаже от великденската добавка към пенсията си, за да я дари на местната болница. Мъжът е категоричен - във времена на криза е важно да сме обединени и да си помагаме.

Цветан Атанасов е пенсионер от 10 години. Цял живот се е трудил, а сега всеки месец получава 355 лева пенсия. 

"Преди 2 години бях с 2-3 лева над социалния минимум, а от миналата година съм с 8 лв. под социалния минимум, но справям се с живота", каза той.

В ситуацията на извънредно положение Цветан не очаквал да получи великденска добавка, а когато научил, че все пак следващата му пенсия ще е по-висока с 40 лв, решил да се откаже от тях и да ги дари на болницата в Свищов. 

"Според мен те са нужни по-скоро за нашата болница. Тя е общинска и аз предполагам, че в този труден момент има нужда от средства, и то много средства, за да може да справи с профилактиката и с тежките моменти, които настъпиха", категоричен е пенсионерът. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК