Започва затопляне, градусите ще стигат до 17

В петък и в събота ни очаква още по-топло и слънчево време

06.04.2020 | 08:30 Редактор: Александра Иванова

Минималните температури у нас в днешния ден ще бъдат от 1 до 6 градуса. В северозападните райони - и под нулата.

Денят ще започне с облаци над южните райони и превалявания в района на Странджа. Предиобед валежите ще спират и от север на юг облаците ще се разкъсват. Ще бъде ветровито със свеж вятър. Максималните температури ще бъдат от 11 до 15 градуса, в североизточните райони - до 17.

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова за зрителите на "България сутрин".

По Черноморието облачността ще бъде значителна, с превалявания главно в сутрешните часове на юг от Бургас. През деня валежите ще спират и облаците ще се разкъсват и намаляват. Ще духа засилен вятър от североизток, по-силен по северното ни крайбрежие. Максималните температури ще бъдат от 11 до 12 градуса. Морската вода е с температура от 10 до 13 градуса. Вълнението ще бъде от умерено до бурно по южното ни крайбрежие.

Във вторник ще се затопля, но все още ще се задържи ветровито. В сряда и в четвъртък вятърът ще отслабне. По Черноморското ни крайбрежие и поречието на Дунав сутринта ще се образуват краткотрайни мъгли и ниски облаци.

В петък и в събота ни очаква топло и слънчево време. Температурите ще минават 22-23 градуса в традиционно най-топлите места. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК