Времето остава облачно и дъждовно

Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток

05.04.2020 | 10:05 Редактор: Юлия Христова
Времето остава облачно и дъждовно

В неделя ще остане предимно облачно и с валежи от дъжд, главно в южната половина от страната. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от НИМХ.

След обяд облачността над северните райони от страната ще се разкъса. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури в Южна България ще бъдат между 8° и 12°, а в Северна между 14° и 16°, в София 9°-10°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня ще продължи да се повишава.

По Черноморието ще преобладава облачно време и в южните райони ще превалява дъжд. След обяд по северното крайбрежие облачността ще се разкъса. Ще духа умерен и силен вятър от североизток.

Максималните температури ще бъдат 10° и 12°, близки до температурата на морската вода°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи предимно от сняг. Ще духа силен и бурен вятър от изток-североизток. В Рило-Родопския масив валежите ще са значителни и в комбинация с вятъра ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 ще бъде около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК